Studiegenootschap Canada

Vlaamse Vereniging voor Canada-Studies v.z.w.
Flemish Association for Canadian Studies
__________________

 Canadian Studies Lectures

Start
Studiegenootschap
Canadastudies
Lezingen
Colloquia
Studiebeurzen
Publicaties
Links
Contact

Het Studiegenootschap Canada organiseert, in het kader van de lesprogramma's aan verschillende Vlaamse universiteiten, de Canadian Studies Lectures. Deze lezingen worden gegeven door Canadese academici. De toegang tot de lezingen is kosteloos tenzij anders vermeld.

bullet19 december 2006: Prof. Trudo Lemmens (University of Toronto)

Prof. Trudo Lemmens is Associate Professor aan de Faculty of Law van de University of Toronto, waar hij eveneens verbonden is aan de Faculty of Medicine (Medical Genetics and Microbiology, and Psychiatry), het  Centre for Innovation Law and Policy en het Joint Centre for Bioethics. Zijn onderzoek is toegespitst op gezonsheidsrecht en -beleid en bio-ethiek.

Op dinsdag 19 december 2006 (12.30 - 14 uur; met broodjes) spreekt hij voor de Onderzoeksgroep Grondslagen van het Recht aan de Universiteit Antwerpen (Rodestraat 14, gebouw Annexe, 2000 Antwerpen) over:

Het gebruik van strafrecht in de context van gezondheidszorg en medisch onderzoek in Canada

Is het gebruik van zware strafrechtelijke sancties wel gepast in sterk ethisch beladen domeinen en meer in bijzonder in de context van gezondheidszorg en medisch onderzoek? Deze vraag wordt bekeken naar aanleiding van de Canadese Assisted Human Reproduction Act (AHRA), door middel waarvan het commercieel verhandelen van ‘reproductief’ lichaamsmateriaal (sperma, eicellen maar ook draagmoederschap) verboden werd en gekoppeld aan zware strafrechtelijke sancties.


Voor meer informatie: website - contacteer prof. Maurice Adams 

 

Lezingen in het verleden

   

Startpagina - Studiegenootschap CanadastudiesLeerstoel ColloquiaStudiebeurzen Publicaties - Links Contact